Om Habo Plast

Öppettider
Habo Plast

Måndag-Torsdag 07:00-16:00
Fre 07:00-13:00
Helg och helgdagar: Stängt
Semesterstängt: Vecka 29-32

Du når oss alltid via chattfunktionen vid frågor. Hör av dig!

i är Habo Plast

Ola Anteryd

Säljare

Frank Dankbaar

Produktionstekniker / Produktutvecklare

Simon Tingberg

Ställare

Andreas Grennvall

Produktionstekniker / Produktutvecklare

Karin Söderlund

Operatör

Terje Nilsson

Produktionstekniker

Om oss

Vår vision

Att genom god kompetens och kostnadsmedvetenhet bygga långsiktiga relationer där vi levererar innovativa, välgjorda produkter som överträffar kundens förväntningar. 

Kvalité

Habo Plast arbetar med systematiskt arbetsmiljöarbete genom 5S:
Städa, Systematisera, Sortera, Standardisera och Skapa vana.

Våra medarbetare har lång erfarenhet och jobbar med stort fokus på kvalité.

Rätt från mig” är vår modell.

Vår historia

1971 formsprutade vi det första innebandybladet, och extruderade det första skaftet i vår fabrik.

Efter ett antal år på olika företag började Rolf Nilsson på Habo Emballagefabrik, som då enbart tillverkade emballage i papper. Rolf arbetade där som reparatör i något år, för att sedan driftsätta deras plasttillverkning bestående av formblåsning och formsprutning. På den tiden tillverkades bland annat olika slags flaskor, och lock till burkar.

När Habo Emballagefabrik inte längre hann med sin växande tillverkning började Rolf fundera på att köpa sig en egen formspruta. Året var 1967 och valet föll på en begagnad formsprutningsmaskin som brunnit. Efter ett år och åtskilliga timmar med den uppbrunna formsprutan kunde Rolf producera sina första legodetaljer till Habo Emballagefabrik.

1973 kom Habo Plast i kontakt med Fagerhults Belysning. Ett samarbete inleddes, och vi har sedan dess tillverkat olika former av lampfötter med stor glädje.

1976 flyttade vi vår tillverkning till Slipnaxos gamla lokaler i Baskarp, där vi fortfarande är kvar. Här finns ännu utrymme att växa i.

1982 fick Habo Plast en lite udda förfrågan av en man som undrade om vi kunde starta en komplett fabrik åt dem i Tunisien. Efter noga övervägande så satte vi igång. Habo Plast sålde alla sina begagnade maskiner till Tunisien, och drog ner på legotillverkningen. Med en tom fabrikslokal investerades det i två stycken nya maskiner, och familjen Nilsson drev bolaget vidare. Tillverkningen för Habo Plast var då i huvudsak innebandyklubbor och komponenter till lampor.

1986 tog vi över hela plasttillverkningen åt Fagerhults Belysning, detta i samband med det fortsatt stora intresset för innebandy blev ett enormt lyft för oss.

2020 sålde familjen Nilsson bolaget till de tre nuvarande ägarna som driver bolaget vidare i samma anda, men med en bredare kompetensbas. Nu erbjuder vi även produktutveckling.

Välkommen till oss! Vi ser fram emot din förfrågan.